Amazońska wiśnia – Źródło naturalnej witaminy C

Firma Guayapi, znana z działań pro-środowiskowych i Fair Trade, oferuje czysty, sproszkowany miąższ owoców aceroli prosto z Amazonii. Acerola stanowi wyjątkowo bogate źródło naturalnej i dobrze przyswajalnej witaminy C, dzięki czemu jest doskonałym pożywieniem wymiatającym z organizmu wolne rodniki, sprzyjającym dobrej kondycji komórek i wzmacniającym system immunologiczny.

Opis produktu:

  • Acerola Guayapi jest w pełni naturalnym pożywieniem, wolnym od wypełniaczy, sztucznych dodatków i konserwantów;
  • W kartonowym pudełku zamknięte są wysuszone i sproszkowane owoce;
    • Nie zawiera cukru;
  • To wygodny, prosty i naturalny sposób na dostarczenie organizmowi pełnowartościowej, łatwo przyswajalnej witaminy C;
  • Zapewnia wszelkie dobrze znane korzyści, płynące ze spożywania witaminy C;
  • Jest naturalnym przeciwutleniaczem, działa przeciwzmarszczkowo, wzmacnia system odpornościowy i chroni przed infekcjami, zwiększa wchłanianie żelaza z pożywienia, wpływa korzystnie na funkcje wątroby;
  • Acerola posiada silne działanie przeciwbakteryjne;
  • Pół łyżeczki aceroli w proszku Guayapi zawiera 420 mg witaminy C, a także sporą ilość cennych bioflawonoidów;
  • Badania wykazują, że jedna łyżeczka czyli około 4,5 g wiśni aceroli zawiera tyle witaminy C, ile kilogram cytryn;
  • W owocach aceroli znajduje się również znaczna ilość prowitaminy A, tiaminy (witamina B1), ryboflawiny (witamina B2), niacyny (witamina PP), wapnia, fosforu i żelaza.

Zastosowanie:

  • Doskonały suplement w przypadku diety ubogiej w owoce i warzywa oraz podczas spożywania produktów wysoko przetworzonych;
  • Acerolę polecamy osobom przemęczonym, osłabionym lub zestresowanym;
  • Jest wielce wskazana dla palaczy oraz osób wypijających większe ilości kawy;
  • Dla wszystkich w okresie zwiększonej podatności na przeziębienia i infekcje wirusowe, w celu wzmocnienia organizmu;
  • Aby chronić komórki przed wolnymi rodnikami, a zatem w profilaktyce przeciw wszelkim chorobom cywilizacyjnym oraz dla zachowania młodego wyglądu i poprawy kondycji skóry;
  • Pół łyżeczki proszku aceroli wymieszanego ze szklanką wody to dobry początek dnia; można ją dodawać także do soków owocowych lub jogurtów.

Acerola:
Acerola czyli malpigia granatolistna (Malpighia emarginata, Malpighia punicifolia) jest wiecznie zielonym krzewem lub drzewem rosnącym do 6 metrów wysokości. Nazywana jest także wiśnią amazońską lub wiśnią z Barbados, występuje na Wyspach Karaibskich , w Ameryki Środkowej, w Amazonii. W warunkach gorącego klimatu acerola kwitnie i owocuje przez cały rok. Jej owoce są okrągłe, czerwone i przypominają wyglądem europejską wiśnię. Są równie soczyste, jednak zawierają w sobie trzy nasiona. Głównym dostawcą aceroli jest Brazylia.

Owoce amazońskiej wiśni odznaczają się delikatnością i łatwą podatnością na psucie, wymagają więc szybkiego wykorzystania. Doskonale nadaje się na soki, z których można przyrządzać desery, lody, galaretki, dodawać do dżemów. Skoncentrowany sok dodawany jest do napojów, aby zwiększyć ich wartość odżywczą. Sok przetworzony na suchy proszek bywa dodawany do preparatów witaminowych, a także do odżywek dla małych dzieci.
Tradycyjnie acerolę używali Indianie prawdopodobnie już w czasach prekolumbijskich. Owoce stosowano do leczenia czerwonki, biegunki, chorób wątroby i płuc oraz dla wzmacniania odporności. Obecnie acerola jest także cenionym składnikiem kosmetyków, ze względu na swoje działanie przeciwbakteryjne, przeciwstarzeniowe i odświeżające cerę.

Acerola Guayapi – Naturalna witamina C w owocowym proszku

100% czystego proszku z owoców aceroli, bez dodatków i konserwantów
Opakowanie kartonowe zawiera 50 g lub 140 g suchej pulpy owocowej

Zalecane stosowanie: ½ do 1 łyżeczki (zawiera około 420 mg witaminy C) proszku dziennie, zmieszane ze szklanką wody do wypicia rano, przed śniadaniem.

Główne składniki: witamina C, witamina A, wapń, fosfor, witaminy z grupy B

Pochodzenie: Amazonia